Μήνυμα 16ης Ημερίδας insuranceforum.gr, ΣΕΜΑ

insurance forum

insuranceforum_dec_16_viewΗχηρό Μήνυμα για το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από την 16η Ημερίδα του insuranceforum.gr και του ΣΕΜΑ.

Με μεγάλη προσέλευση και ιδιαίτερη απήχηση πραγματοποιήθηκε η 16η ημερίδα του insuranceforum.gr και του ΣΕΜΑ στην Αθήνα. Σε μια κατάμεστη αίθουσα 220 Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και στελέχη από ασφαλιστικές εταιρείες παρακολούθησαν τα άκρως ενδιαφέροντα θέματα της ημερίδας, με έμφαση στο μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Οι εργασίες της ημερίδας περιελάμβαναν τέσσερις θεματικές ενότητες που κάλυψαν τα πεδία:

Α) Οδηγία IDD. Οι αλλαγές που επέρχονται στην ασφαλιστική Διαμεσολάβηση,

Β) Ο Ρόλος και η Ευθύνη των Οργανωμένων Πανελλαδικών Δικτύων και η συμβολή τους στην διαμόρφωση της αγοράς και του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή,

Γ) Φορολογία και Ασφαλιστικές Εισφορές στην Πράξη και τι  πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και

Δ) Η ανάπτυξη μιας επιχείρησης ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Η συμμετοχή καταξιωμένων ομιλητών και διακεκριμένων προσκεκλημένων έδωσε τη δυνατότητα σε όσους παρευρέθηκαν να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα που προσέγγισε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές αλλά και τις εξελίξεις που αναμένονται την προσεχή διετία.

Στην φωτογραφία ο Πρόεδρος και βασικός μέτοχος της EUROBROKERS, κ. Γιώργος Κούμπας

Στην ημερίδα παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος ΕΕΑ, Δημήτρης Γαβαλάκης, Πρόεδρος ΕΑΔΕ, Γιώργος Κούμπας, Αντιπρόεδρος ΣΕΜΑ.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι πολλών ασφαλιστικών εταιρειών και εταιρειών διαμεσολάβησης και μεταξύ οι κ.κ. Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Ξηρογιαννόπουλος ΙΚΕ, Τάκης Παλαιολόγος, Πρόεδρος της 3P Insurance Brokers, Γιώργος Βερούσης, Distribution Channels Relations Manager της Euler Hermes Hellas, Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Πρόεδρος ΣΠΑΤΕ και η Πρόεδρος της Ένωσης  Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος  (ΕΕΑΕ) κα Δήμητρα Λύχρου.

Εισαγωγικές ομιλίες στις θεματικές ενότητες πραγματοποίησαν η κα Ευγενία Καφφετζή, Γενική Γραμματέας ΣΕΜΑ και η κα Ντορίνα Οικονομοπούλου, Μέλος του ΔΣ του ΣΕΜΑ και μέλος της ομάδας εργασίας για την οδηγία IDD.

Περισσότερα