ΣΕΜΑ 18η Τακτική Γενική Συνέλευση 3/2014

logo sema ΣΕΜΑ

LOGO sema m sizeΣυνέδριο με τίτλο “Ο Μεσίτης Ασφαλίσεων Επιχειρεί ηθικά και υπεύθυνα» διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), στις 19 Μαρτίου 2014, μετά τη λήξη της 18ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Interamerican (Λ. Συγγρού 124-126, Αθήνα).

Στόχο του Συνεδρίου, αποτελεί η ανάγκη επαναπροσδιορισμού του ρόλου του Μεσίτη Ασφαλίσεων, με την ενσωμάτωση των αξιών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Εταιρική του Κουλτούρα και Διακυβέρνηση, ώστε να ενισχύσει την αξιοπιστία του, στην στόχευση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Μέσα από το Συνέδριο θα αναδειχθεί η προστιθέμενη αξία που θα δημιουργήσει ο νέος ρόλος του Μεσίτη Ασφαλίσεων για τον επιχειρηματικό κόσμο του οποίου αποτελεί στρατηγικό σύμμαχο, ενώ θα επισημανθούν οι λόγοι για τους οποίους ως επαγγελματίας οφείλει να φέρεται, πρώτα απ΄ όλα κοινωνικά υπεύθυνα.

Σε ένα επαγγελματικό χώρο, όπως αυτός της Ιδιωτικής Ασφάλισης, ο οποίος έχει υποστεί σοβαρές συνέπειες από την παρατεταμένη ύφεση, αλλά δεν έχασε την οικονομική και κοινωνική του στόχευση, έννοιες όπως η Διαφάνεια, η Ηθική Επιχειρηματικότητα, η Αειοφόρος Ασφάλιση, η Εξωστρέφεια, η Καινοτομία και η Βιώσιμη Ανάπτυξη, θα προσδιορίζονται ως κύρια στοιχεία καθοδήγησης του Μεσίτη Ασφαλίσεων κατά τον 21ο αιώνα.

Ομιλητές στο Συνέδριο, θα είναι ο Dr Μάρκος Λουκογιαννάκης, Γενικός Διευθυντής Συμβουλίου Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΣΕΒ, η κ. Χρυσούλα Εξάρχου, Πρόεδρος της QualityNet Foundation,  Οργανισμός Διαλόγου και Κοινωνικής Δικτύωσης, η κ. Μαρία Αλεξίου Πρόεδρος Ελληνικού Δικτύου ΕΚΕ, ο κ. Αντώνης Γκορτζής Πρόεδρος Ευρώπης και Ελλάδος του Δικτύου Επιχειρηματικής Ηθικής και o κ. Βασίλειος Καμινάρης partner της EY, επί κεφαλής του τμήματος Ελεγκτικών Υπηρεσιών & Υπηρεσιών Βιωσιμότητας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Δημήτρης Ζαφειρίου, π. Αντιπρόεδρος του ΣΕΜΑ.

Προσκεκλημένοι στο Συνέδριο, εκτός από τα μέλη του ΣΕΜΑ, θα είναι στελέχη της Ιδιωτικής Ασφαλιστικής Αγοράς, εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και παράγοντες ασφαλιστικών εταιριών και θεσμικών φορέων της αγοράς.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και του ΣΕΒ (Συμβούλιο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη) και χορηγούς επικοινωνίας την εφημερίδα «Η Ναυτεμπορική», τα έντυπα CSR Review, CSR Week και τους ισότοπους www.naftemporiki.gr και www.CSRnews.gr.

Πηγή: ΣΕΜΑ