Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας Eurobrokers – Howden Matrix

Η EUROBROKERS – ΓΙΟΥΡΟΜΠΡΟΚΕΡΣ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Α.Ε. και  η HOWDEN MATRIX ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ & ΑΝΤΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Α.Ε. ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέληξαν σε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, ώστε η  Howden Matrix να αναλάβει την εξυπηρέτηση του χαρτοφυλακίου της Eurobrokers. Μέσω αυτής της συμφωνίας, οι πελάτες της Eurobrokers θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ολοκληρωμένες υψηλής ποιότητας αντασφαλιστικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης μέσω της Howden Matrix για την αντιμετώπιση των διαρκώς μεταβαλλόμενων αναγκών των ελληνικών επιχειρήσεων, οργανισμών, ομάδων και ιδιωτών πελατών.

Σήμερα, η Howden Matrix, εταιρία μέλος του Howden Broking Group, του διεθνούς ομίλου με παρουσία σε 90 χώρες και περισσότερα από US$7 δισεκατομμύρια υπό διαχείριση, αποτελεί την πλέον ισχυρή παρουσία στην ελληνική αγορά διαμεσολάβησης, ενώ το μέγεθος και η ευρωστία της διασφαλίζει τις πλέον καινοτόμες, ανταγωνιστικές και προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες για τους πελάτες της Eurobrokers.

Mε γραφεία σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, εκπροσώπους στην Κρήτη και στην Δυτική Ελλάδα και περισσότερα από 90 στελέχη, brokers και εξειδικευμένους τεχνικούς, η Ηowden Matrix παρέχει στους επιχειρηματικούς πελάτες της πρόσβαση σε κορυφαίες και σύγχρονες καλύψεις, πάντα σε συνεργασία με υψηλής αξιολόγησης ελληνικές και διεθνείς ασφαλιστικές εταιρίες.

Με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας, η κα Άννα Κούμπα, broker ασφαλίσεων και συνεργάτιδα της Eurobrokers, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ πολύ σημαντική αυτή την συνεργασία, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους πελάτες που μας τιμούν παροδοσιακά με την εμπιστοσύνη τους, να εξακολουθήσουν να έχουν στη διάθεσή τους εξαιρετικές επιλογές ασφαλιστικής κάλυψης, με ανταγωνιστικό κόστος και κυρίως με ποιοτική, εξυπηρέτηση. Θέλω να  διαβεβαιώσω τους πελάτες μου, ότι θα εξακολουθήσω να τους παρέχω αξιόπιστη εξυπηρέτηση και τις καλύτερες λύσεις για την ασφάλισή τους, δίνοντας προτεραιότητα στις ανάγκες τους, όπως ακριβώς ο αείμνηστος Γιώργος Κουμπας.»

Στο ίδιο πλαίσιο η Εντεταλμένη Σύμβουλος της Eurobrokers και broker ασφαλίσεων, Έφη Κουτσοβασίλη, υπογράμμισε: «Οι υποδομές της Howden Matrix, η διοίκησή της, η εμπειρία των ανθρώπων της, οι δυνατοί δεσμοί της με την ελληνική και τη διεθνή ασφαλιστική αγορά, αλλά πρωτίστως η πελατοκεντρική φιλοσοφία της, ταυτίζονται με τις επαγγελματικές αρχές της Eurobrokers και του Γιώργου Κούμπα. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζουμε το έργο του, λειτουργούμε ως σύμβουλοι διαχείρισης κινδύνων και είμαστε κάθε στιγμή δίπλα στους πελάτες μας, ειδικά την ώρα της αποζημίωσης».    

Σχολιάζοντας την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Eurobrokers, o Group CEO της Howden Matrix, Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, τόνισε: «Είμαι ιδιαιτέρως ικανοποιημένος που η Howden Matrix ανέλαβε να συνεχίσει  το αξιόλογο service που παρείχε ένας επαγγελματίας broker με την εμβέλεια και το κύρος του Γιώργου Κούμπα. Η Matrix Howden, ακολουθώντας την αναπτυξιακή στρατηγική του Howden Broking Group, ολοκληρώνει σήμερα, μετά την εξαγορά της ΠΕΙΡΑΙΩΣ Μεσίτες Α.Ε. –θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς-, μία δεύτερη σημαντική στρατηγική συνεργασία και παραμένει σε τροχιά αναζήτησης και άλλων συνεργειών με επαγγελματίες μεσίτες που επιδιώκουν να διευρύνουν το φάσμα των εργασιών τους.»

 Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της συμφωνίας ενήργησε η «PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A.» (PwC).

 ————————————————-

Σχετικά με τη Howden Matrix Μεσίτες Ασφαλίσεων & Αντασφαλίσεων

Η Howden Matrix ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2003, έλαβε τη διαπίστευση Broker at Lloyd’s το 2012 και από τον Απρίλιο του 2020 αποτελεί μέλος του Howden Broking Group, του κορυφαίου ανεξάρτητου μεσίτη με $7 δισεκατομμύρια ασφάλιστρα υπό διαχείριση και ένα μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο που ενθαρρύνει την καινοτομία και τη δυναμική βιώσιμη ανάπτυξη.

Στη διάρκεια των 20 σχεδόν χρόνων δυναμικής ανάπτυξης, o Όμιλος Howden Matrix ίδρυσε εταιρίες στην Κύπρο και στη Νότιο Αφρική, ενώ μέσω του δικτύου Howden One εξυπηρετεί τους πελάτες του σε πάνω από 90 γεωγραφικές περιοχές και με περισσότερους από 15.000 έμπειρους επαγγελματίες που μιλούν την ίδια γλώσσα.

 

Σχετικά με τη ΕUROBROKERS

Η Eurobrokers ιδρύθηκε το 1992 είναι ανεξάρτητος Ασφαλιστικός Σύμβουλος – Μεσίτης Ασφαλίσεων και αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ). Υπό την ηγεσία του αείμνηστου Γεώργιου Κούμπα, η εταιρία υπήρξε για χρόνια πρωτοπόρος στο κλάδο, διαμορφώνοντας τις εξελίξεις.